O podjetju

PLESKAR, trgovina in mešalnica barv, Igor Agnič s.p.

Podjetniška ulica 4
8210 Trebnje

Tel: 07/34 61 680
GSM: 041 401 605
Email: info@pleskar.eu

Peleti:
GSM: 041 401 605
Email: peleti@pleskar.eu

DELOVNI ČAS
ponedeljek – petek
7.00 – 18.00
sobota
7.00 – 12.00
nedelje in prazniki zaprto

Zmagovalci testa ZPS

Lesni peleti – poceni smrekovi peleti

 

A1 EN plus PREMIUM peleti

Lesni peleti so že kar nekaj časa izjemno priljubljen način ogrevanja za dom. Cena peletov je ugodna, omogočajo preprosto uporabo in okoljsko neoporečnostjo so lesni peleti postali pravi hit. V spletni trgovini Pleskar vam nudimo izbor najkvalitetnejših smrekovih peletov, ki vsi izpolnjujejo zahtevni standard A1 EN plus. Preverite našo vrhunsko ponudbo, v nadaljevanju pa si preberite še več nasvetov za nakup in uporabo peletov.

 


 MY WOOD 

PREVERITE CENE

 

german

GERMAN 

PREVERITE CENE

 

peleti german flames

GERMAN FLAMES 

PREVERITE CENE

 

Zakaj lesni peleti?

 

Poceni peleti postajajo vedno bolj priljubljen način ogrevanja, tako za dom kot za poslovne prostore. Tovrstno ogrevanje je namreč izjemno učinkovito, okolju prijazno, predvsem pa cenovno ugodno. Ker so lesni peleti izdelani iz lesnega odpada, je tovrstno ogrevanje eno od bolj ekoloških in okolju prijaznih, kar jih poznamo. Na ta način lahko vsako gospodinjstvo ali podjetje prispeva svoj delež k ohranjanju našega okolja, zaradi uporabljenega lesnega odpada pa je cena peletov tudi zelo ugodna.

Prednosti lesnih peletov

Lesni peleti, ki so vam na voljo v naši spletni trgovini Pleskar, so narejeni iz smrekovega lesa. Tovrstni peleti se ponašajo z zelo visoko energijsko vrednostjo in na ta način zagotavljajo najvišji izkoristek in najboljše razmerje med ceno in kakovostjo. Poleg tega imajo smrekovi peleti maksimalno izgorevanje, kar pomeni manj emisij ter še en praktični vidik, bistveno se zmanjša potreba po pogostem čiščenju peči.

Zaradi svoje kakovosti in odličnega izkoristka so smrekovi peleti zelo primerni tudi za uporabo v kaminskih pečeh, saj zaradi svoje nizke vsebnosti vlage in visokega izkoristka pri izgorevanju omogočajo pogosto uporabo in zmanjšujejo potrebo po čiščenju peči. Poleg tega smrekovi peleti ne vsebujejo nobenih dodatkov, lepil ali veziv in so okolju izjemno prijazni. So ekološki, varni in čisti.

S popularnostjo peletov kot surovine za kurjenje in ogrevanje se na trgu pojavljajo različni proizvajalci in prodajalci peletov. Zato še toliko bolj velja, da je treba biti pri nakupu tega bio goriva previden. Nekateri proizvajalci namreč ne zagotavljajo dovolj nizke vsebnosti vlage v peletih, kar povečuje emisije pri izgorevanju. Poleg tega so nekateri poceni peleti sestavljeni iz različnih vrst lesa, kar spet ne zagotavlja maksimalnega izkoristka. Najkakovostnejši lesni peleti so narejeni iz lesa iglavcev, še posebej tukaj izpostavljamo smrekove pelete. V trgovini pleskar so vam na voljo najkvalitetnejši smrekovi peleti. Pozornost je treba posvetiti tudi dejstvu, da nekateri proizvajalci pri proizvodnji pelet ne uporabljajo le lesa, ampak primešajo tudi lubje, kar spet zmanjšuje kakovost, cena peletov pa zato načeloma ni nič nižja.

Peleti so izdelani iz lesne žagovine ter lesnih oblancev, ki jih pridobivajo iz odpadnega lesa. Zato je ogrevanje z njimi cenovno ugodno in investicija v tovrstno ogrevanje se zelo hitro povrne.

Peleti

Poceni peleti v primerjavi z ostalimi sredstvi za ogrevanje

Lesni peleti s svojim izjemnim izkoristkom in nizkimi emisijami predstavljajo najboljšo izbiro za ogrevanje doma. Dva kilograma peletov namreč zagotavljata enako kurilno vrednost kot en liter kurilnega olja. Na ta način pa se v zrak izpusti bistveno manj škodljivih emisij kot s kurilnim oljem, prav tako je cena peletov na enoto bistveno bolj ugodna kot pri kurilnem olju.

Kako do ogrevanja na pelete za vaš dom?

Vašo staro peč lahko bodisi predelate za uporabo peletov, ali pa se odločite za nakup nove peči. Odločitev je seveda odvisna od stanja vaše obstoječe peči in od stroška predelave. V vsakem primeru pa bodo prihranki pri ogrevanju na pelete tako veliki, da se vam bo vsaka investicija zelo hitro izplačala. Poleg tega je ogrevanje na pelete bistveno bolj preprosto za uporabnika, saj je doziranje v peč zelo preprosto, zaradi odličnega izkoristka pri gorenju pa je čiščenje peči potrebno le 2 do 3 krat na kurilno sezono. Z uporabo peletov se zmanjšajo  škodljive emisije v okolje in tako na tak način vsakdo lahko prispeva k ohranjanju našega okolja.

 

Nakup peletov

V trgovini in mešalnici barv Pleskar so vam na voljo poceni peleti po kar najbolj konkurenčnih cenah.

Če nimate primernega skladiščnega prostora za pelete, to sedaj ni več težava, saj so lahko peleti dobavljeni tudi v manjših pakiranjih in sicer:

  • v 15 kg vrečah ali
  • na paleti, v Big-bag 1 tonskih vrečah

V trgovini in mešalnici barv Pleskar so vam na voljo PREMIUM smrekovi lesni peleti, ki s svojo kakovostjo celo presegajo zahteve številnih svetovnih standardov, cena peletov pa je zelo konkurenčna.

PIŠITE NAM ZA NAROČILO ALI VEČ INFORMACIJ:

Zanimam se za pelete:

MY WOODGERMAN PELLETSGERMAN FLAMESLesni peleti – poceni smrekovi peleti
4.4 (87.23%) 47 votes