• PLESKAR, trgovina in mešalnica barv Igor Agnič s.p.
  • Imate vprašanje glede naše ponudbe? Kontaktirajte nas! GSM: 041 401 605
  • Delovni čas
    Pon-Pet: 7:00 - 18:00, Sob: 7:00-12:00

Lesni peleti

V zadnjih nekaj letih se vse več slovenskih gospodinjstev odloča za ogrevanje svojega doma na lesne pelete. Ta vrsta energenta je namreč okolju prijaznejša, cena peletov pa je zaradi svojih optimalnih lastnosti nižja od ostalih alternativ. Smrekovi peleti, ki jih najdete v spletni trgovini Pleskar, so vrhunske kakovosti in nosilci zahtevnega standarda A1 EN plus. Vsi »poceni peleti«, kot jih po navadi oglašujejo nekateri ponudniki, pa niso enake kakovosti.

Ena od mnogih prednosti smrekovih peletov je tudi okoljevarstveni vidik, saj pri procesu izgorevanja ustvarijo samo toliko ogljikovega dioksida, kolikor ga je les nase vezal pri procesu fotosinteze. V nasprotju se pri izgorevanju kurilnega olja v zrak sprosti kar enkrat več ogljikovega dioksida, kot ga pri procesu izgorevanja ustvarijo lesni peleti. Ekološko noto pa še dodatno krepi dejstvo, da so vsi premium peleti, ki jih nudimo, ustvarjeni iz 100 % odpadnega lesa (kot je na primer žagovina).

Kaj je dobro vedeti?

Zakaj se odločiti za lesne pelete?

Privlačna cena peletov in njihova okoljevarstvena prijaznost pa nista edini pozitivni lastnosti tega ogrevalnega energenta. Premium peleti omogočajo tudi enostavno uravnavanje temperature prostora, ki jo nastavljate in uravnavate s pomočjo termostata v vaši hiši, centralni ogrevalni sistem, ki ga poganjajo lesni peleti, pa poskrbi, da boste v naravni toploti s svojo družino uživali celo zimo. Vsem, ki si želite znižati stroške ogrevanja, zato toplo priporočamo ogrevanje na pelete.

Kako ugodno lahko kupite pelete?

Cena peletov je v primerjavi z drugimi ogrevalnimi alternativami nižja, kar pripisujemo tehniki njihovega pridobivanja pa tudi surovinam, ki se uporabljajo pri njihovi predelavi. Lesni peleti so ustvarjeni iz odpadnega les, kot je žagovina, prah, opilki pa tudi lubje, ki ga ustvarijo lesne delavnice in večji obrati. Lesni mlini ga v prvi fazi zmeljejo, nato pa se jih s posebno tehniko sušenja in stiskanja v paletirki oblikuje v končno obliko majhnih valjev. Lesni peleti skozi proizvodni proces izločijo tudi lignin, kar jim omogoča večjo kurilno vrednost.

Kaj morate urediti, da se lahko ogrevate na pelete?

Lesni peleti za svoje delovanje potrebujejo ustrezno peč na pelete, ki omogoča enostaven način ogrevanja. Napredna tehnologija z zalogovnikom in dozirne nastavitve na pečeh vas opravičujejo vsakršnega dela, saj se pelete dozira avtomatično (časovne intervale določite sami). Na voljo imate različne velikosti zlogovnikov, odvisno, kako velik prostor želite ogrevati. Predelate lahko tudi kotel za kurilno olje, vendar je ta alternativa kompleksnejša in ne zagotavlja 100 % optimalnih rezultatov.

Prednosti lesnih peletov

Visoka energijska vrednost

Lesni peleti, ki so vam na voljo v naši spletni trgovini Pleskar, so narejeni iz smrekovega lesa. Ponašajo se z zelo visoko energijsko vrednostjo in na ta način zagotavljajo najvišji izkoristek in najboljše razmerje med ceno in kakovostjo. Poleg tega imajo smrekovi peleti maksimalno izgorevanje, kar pomeni manj emisij, bistveno se zmanjša tudi potreba po pogostem čiščenju peči.

Primerni za uporabo v kaminskih pečeh

Zaradi svoje kakovosti in odličnega izkoristka so zelo primerni tudi za uporabo v kaminskih pečeh, saj zaradi svoje nizke vsebnosti vlage in visokega izkoristka pri izgorevanju omogočajo pogosto uporabo in zmanjšujejo potrebo po čiščenju peči. Poleg tega smrekovi peleti ne vsebujejo nobenih dodatkov, lepil ali veziv in so okolju izjemno prijazni. So ekološki, varni in čisti.

Možnost izbire več različnih vrst peletov

S popularnostjo peletov kot surovine za kurjenje in ogrevanje se na trgu pojavljajo različni proizvajalci in prodajalci peletov. Zato še toliko bolj velja, da je treba biti pri nakupu tega bio goriva previden. Nekateri proizvajalci namreč ne zagotavljajo dovolj nizke vsebnosti vlage v peletih, kar povečuje emisije pri izgorevanju. Poleg tega so nekateri poceni peleti sestavljeni iz različnih vrst lesa, kar spet ne zagotavlja maksimalnega izkoristka. Najkakovostnejše lesne pelete izdelujejo iz lesa iglavcev, še posebej tukaj izpostavljamo smrekove pelete. V trgovini Pleskar vam ponujamo najkvalitetnejše smrekove pelete. Pozornost je treba posvetiti tudi dejstvu, da nekateri proizvajalci pri proizvodnji peletov ne uporabljajo le lesa, ampak primešajo tudi lubje, kar spet zmanjšuje kakovost, cena peletov pa zato načeloma ni nič nižja.

Cenovno ugodno ogrevanje

Izdelani so iz lesne žagovine ter lesnih oblancev, ki jih pridobivajo iz odpadnega lesa. Zato je ogrevanje z njimi cenovno ugodno, investicija v tovrstno ogrevanje se zato zelo hitro povrne.

Sedaj na voljo tudi manjše pakiranje

        Nakup peletov

V trgovini in mešalnici barv Pleskar so vam na voljo poceni peleti po kar najbolj konkurenčnih cenah.

Če nimate primernega skladiščnega prostora za pelete, to sedaj ni več težava, saj vam lahko pelete dobavimo tudi v manjših pakiranjih in sicer:

     – v 15 kg vrečah ali

     – na paleti, v Big-bag 1 tonskih vrečah.

V trgovini in mešalnici barv Pleskar vam ponujamo PREMIUM smrekove lesne pelete, ki s svojo kakovostjo celo presegajo zahteve številnih svetovnih standardov, cena peletov pa je zelo konkurenčna.

Naša ponudba:

peleti
MY WOOD
Peleti My wood premium so zelo kakovostni lesni peleti.

Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori

Zakaj se odločiti za lesne pelete?

Ogrevanje na lesne pelete je zelo ugodno in enostavno, njihovo ugodno ceno pa zagotavlja poseben način predelave. Narejeni so namreč iz odpadka smrekovega lesa, kar jih uvršča med izdelke ekološke predelave. Potrebno se je odločili za pelete, ki jih sestavlja izključno les brez lubja s smolo, saj vsebnost lubja in smole uničuje vašo peč in jo lahko tudi trajno poškoduje.

Zakaj so lesni peleti My Wood najboljša izbira?

Lesni peleti My Wood so narejeni iz odpadka smrekovega lesa. Ne vsebujejo lubja s smolo, zato so primerni za uporabo v pečeh in kaminih. Imajo tudi zelo nizek ostanek pepela, saj so proizvedeni iz izredno čistih surovin in skoraj ne vsebujejo CO2. Poleg vseh naštetih pozitivnih lastnosti, je ogrevanje z lesnimi peleti skoraj enkrat cenejše od ostalih načinov ogrevanja.

Kaj naredim, če nimam možnosti hrambe peletov za vso zimo?

Ne bodite v skrbeh. Poleg pakiranja v tonskih vrečah oziroma na paleti, je možen nakup tudi v vrečah po 15 kg. To pomeni, da lahko kupite pelete tudi v manjših pakiranjih. Imeli jih boste za krajše obdobje, zavzeli pa ne bodo dosti prostora. Za želeno količino nas kontaktirajte in z veseljem bomo ustregli vašim željam in potrebam.

Več informacij

Če potrebujete več informacij o naši ponudbi nas pokličite.
GSM: 041 401 605 or Kontakt