• PLESKAR, trgovina in mešalnica barv Igor Agnič s.p.
  • Imate vprašanje glede naše ponudbe? Kontaktirajte nas! GSM: 041 401 605
  • Delovni čas
    Pon-Pet: 7:00 - 18:00, Sob: 7:00-12:00

Lesni peleti

V zadnjih nekaj letih se vse več slovenskih gospodinjstev odloča za ogrevanje svojega doma na lesene pelete. Ta vrsta energenta je namreč okolju prijaznejša, cena peletov pa je zaradi svojih optimalnih lastnosti nižja od ostalih alternativ. Smrekovi peleti, ki jih najdete v spletni trgovini Pleskar, so vrhunske kakovosti in nosilci zahtevnega standarda A1 EN plus. Vsi »poceni peleti«, kot jih po navadi oglašujejo nekateri ponudniki, pa niso enake kakovosti.

Smrekovi peleti so okolju prijaznejši, saj pri procesu izgorevanja ustvarijo samo toliko ogljikovega dioksida, kolikor ga je les nase vezal pri procesu fotosinteze. V nasprotju se pri izgorevanju kurilnega olja v zrak sprosti kar enkrat več ogljikovega dioksida, kot ga pri procesu izgorevanja ustvarijo leseni peleti. Ekološko noto pa še dodatno krepi dejstvo, da so vsi premium peleti, ki jih nudimo, ustvarjeni iz 100 % odpadnega lesa (kot je na primer žagovina).

ZAKAJ LESNI PELETI?

Privlačna cena peletov in njihova okoljevarstvena prijaznost pa nista edini pozitivni lastnosti tega ogrevalnega energenta. Premium peleti omogočajo tudi enostavno uravnavanje temperature prostora, ki jo nastavljate in uravnavate s pomočjo termostata v vaši hiši, centralni ogrevalni sistem, ki ga poganjajo leseni peleti, pa poskrbi, da boste v naravni toploti s svojo družino uživali celo zimo. Za tiste, ki si želite znižati stroške ogrevanja, so peleti tako prava izbira.

POCENI PELETI?

Cena peletov je v primerjavi z drugimi ogrevalnimi alternativami nižja, kar pripisujemo tehniki njihovega pridobivanja pa tudi surovinam, ki se uporabljajo pri njihovi predelavi. Leseni peleti so ustvarjeni iz odpadnega les, kot je žagovina, prah, opilki pa tudi lubje, ki ga ustvarijo lesne delavnice in večji obrati. Leseni mlini ga v prvi fazi zmeljejo, nato pa se jih s posebno tehniko sušenja in stiskanja v paletirki oblikuje v končno obliko majhnih valjev. Leseni peleti skozi proizvodni proces izločijo tudi lignin, kar jim omogoča večjo kurilno vrednost.

KAKO DO OGREVANJA NA PELETE?

Leseni peleti za svoje delovanje potrebujejo ustrezno peč na pelete, ki omogoča enostaven način ogrevanja. Napredna tehnologija z zalogovnikom in dozirne nastavitve na pečeh, vas opravičujejo vsakršnega dela, saj se peleti dozirajo avtomatično (časovne intervale določite sami). Na voljo imate različne velikosti zlogovnikov, odvisno kako velik prostor želite ogrevati. Predelate lahko tudi kotel za kurilno olje, vendar je ta alternativa kompleksnejša in ne zagotavlja 100 % optimalnih rezultatov.

peleti
MY WOOD
Peleti My wood premium so zelo kakovostni lesni peleti.

PREDNOSTI LESNIH PELETOV

Lesni peleti, ki so vam na voljo v naši spletni trgovini Pleskar, so narejeni iz smrekovega lesa. Tovrstni peleti se ponašajo z zelo visoko energijsko vrednostjo in na ta način zagotavljajo najvišji izkoristek in najboljše razmerje med ceno in kakovostjo. Poleg tega imajo smrekovi peleti maksimalno izgorevanje, kar pomeni manj emisij ter še en praktični vidik, bistveno se zmanjša potreba po pogostem čiščenju peči.

Zaradi svoje kakovosti in odličnega izkoristka so smrekovi peleti zelo primerni tudi za uporabo v kaminskih pečeh, saj zaradi svoje nizke vsebnosti vlage in visokega izkoristka pri izgorevanju omogočajo pogosto uporabo in zmanjšujejo potrebo po čiščenju peči. Poleg tega smrekovi peleti ne vsebujejo nobenih dodatkov, lepil ali veziv in so okolju izjemno prijazni. So ekološki, varni in čisti.

S popularnostjo peletov kot surovine za kurjenje in ogrevanje se na trgu pojavljajo različni proizvajalci in prodajalci peletov. Zato še toliko bolj velja, da je treba biti pri nakupu tega bio goriva previden. Nekateri proizvajalci namreč ne zagotavljajo dovolj nizke vsebnosti vlage v peletih, kar povečuje emisije pri izgorevanju. Poleg tega so nekateri poceni peleti sestavljeni iz različnih vrst lesa, kar spet ne zagotavlja maksimalnega izkoristka. Najkakovostnejši lesni peleti so narejeni iz lesa iglavcev, še posebej tukaj izpostavljamo smrekove pelete. V trgovini pleskar so vam na voljo najkvalitetnejši smrekovi peleti. Pozornost je treba posvetiti tudi dejstvu, da nekateri proizvajalci pri proizvodnji peletov ne uporabljajo le lesa, ampak primešajo tudi lubje, kar spet zmanjšuje kakovost, cena peletov pa zato načeloma ni nič nižja.

Peleti so izdelani iz lesne žagovine ter lesnih oblancev, ki jih pridobivajo iz odpadnega lesa. Zato je ogrevanje z njimi cenovno ugodno in investicija v tovrstno ogrevanje se zelo hitro povrne.

NAKUP PELETOV

V trgovini in mešalnici barv Pleskar so vam na voljo poceni peleti po kar najbolj konkurenčnih cenah.

Če nimate primernega skladiščnega prostora za pelete, to sedaj ni več težava, saj so lahko peleti dobavljeni tudi v manjših pakiranjih in sicer:

     – v 15 kg vrečah ali

     – na paleti, v Big-bag 1 tonskih vrečah.

V trgovini in mešalnici barv Pleskar so vam na voljo PREMIUM smrekovi lesni peleti, ki s svojo kakovostjo celo presegajo zahteve številnih svetovnih standardov, cena peletov pa je zelo konkurenčna.

Zakaj se odločiti za lesne pelete?

Ogrevanje na lesne pelete je zelo ugodno in enostavno. Peleti si ugodni zaradi načina pridelave. Narejeni so namreč iz odpadka smrekovega lesa, kar jih uvršča med izdelke ekološke pridelave. Potrebno se je odločili za pelete, katerih sestavina je izključno les in ne tudi lubje s smolo. Taki peleti lahko uničijo vašo peč in jo tudi trajno poškodujejo.

Zakaj so lesni peleti My Wood najboljša izbira?

Lesni peleti My Wood so narejeni iz odpadka smerkovega lesa. Ne vsebujejo lubja s smolo, zato so ti peleti primerni za uporabo v pečeh, kot tudi v kaminih. Imajo tudi zelo nizek ostanek pepela, saj so peleti proizvedeni iz izredno čistih surovin in skoraj ne vsebujejo CO2. Poleg vseh naštetih pozitivnih lastnosti, je ogrevanje z lesnimi peleti skoraj enkrat cenejše od ostalih načinov ogrevanja.

Kaj naredim, če nimam možnosti hrambe peletov za vso zimo?

Ne bodite v skrbeh. Poleg pakiranja v tonskih vrečah oziroma na paleti, je možen nakup tudi po 15kg. To pomeni, da lahko kupite pelete tudi v manjših pakiranjih. Imeli jih boste za krajše obdobje, Zavzeli pa ne bodo dosti prostora. Za želeno količino nas kontaktirajte in z veseljem bomo ustregli vašim željam in potrebam.

Več informacij

Če potrebujete več informacij o naši ponudbi nas pokličite.
GSM: 041 401 605 or Kontakt